Van Basis tot Limiet

Nieuws

Om het opzoekwerk naar nieuws, uitgaven en leerplannen te vergemakkelijken, hebben we gekozen voor de opdeling leerling en leerkracht. Door die praktische indeling is onze website heel wat overzichtelijker geworden en ben je slechts een muisklik verwijderd van de informatie die je zoekt.

Vakantieboekjes

Op een speelse en creatieve manier wordt de leerstof herhaald.

Ideaal dus

... voor de leerlingen die tijdens de vakantie de leerstof van het voorbije jaar willen onderhouden.

... om te gebruiken als vakantietaak.

... om goed voorbereid het volgende jaar te beginnen.

Achterin zit ook nog eens een theoriegedeelte en de oplossingen.

Download hier het bestelformulier.

 

 

UniMath

Het UniMath-project is een initiatief van de Opleidingscommissie Wiskunde van de Universiteit Gent. Het heeft de bedoeling om hedendaagse praktische toepassingen van de gevorderde wiskunde in de klaslokalen te brengen. Tot nog toe werd die uitgevoerd door medewerkers van de UGent die zes lesuren kwamen geven aan de hand van gekopieerde nota's. Vanaf nu komt daar verandering in, want de nota's zijn verschenen in boekvorm! Daarenboven zijn ze zodanig aangepast dat de leerkracht er onmiddellijk zelf mee aan de slag kan.

Er zijn talrijke nieuwe oefeningen opgenomen, waarvoor voorbeeldoplossingen ter beschikking zijn. Wilt u de oplossingen verkrijgen, neem dan contact op met

De boekjes zijn ideaal als lesmateriaal voor de vrije ruimte, en lenen zich ook uitermate goed tot zelfstudie voor het luik 'onderzoekscompetenties'. 

Alle onderwerpen zijn geschikt voor leerlingen van het vijfde en zesde jaar van de wiskundig eerder sterke richtingen (minstens 6 uur wiskunde), met uitzondering van 'Integralen en de stelling van Green', dat eigenlijk alleen in het zesde jaar kan gegeven worden wegens de nodige voorkennis van integraalrekening. 

Voor meer informatie kilkt u hier of surft u naar www.unimath.ugent.be

De boekjes kosten € 6 per stuk en kunt u bestellen via corinne.gilte@diekeure.be

Monkey Labs via Knooppunt

Vanaf 2012 zullen in de laatste versies van de boeken van VBTL niet langer cd-roms van Monkey Labs terug te vinden zijn. Vanaf dan werken we met Knooppuntcodes die je vindt op de eerste pagina. Meer informatie over de installatie van de game op je computer vind je hier.  

 

top